وزیر صنعت، معدن و تجارت با وزیر انرژی عمان دیدار و گفت‌و‌گو کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) ۷۰درصد کارگران نسخه قرارداد ندارند وزیر نیرو: تابستان ۱۴۰۴ قطعی برق نخواهیم داشت بی‌برقی، ۲۵۰ همت خسارت به بخش صنعت وارد کرد طرح جدید مرکز آمار ایران برای محاسبه دقیق تعداد زائران در خراسان رضوی + فیلم نرخ سکه از مرز ۶۰ میلیون تومان عبور کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) تکلیف پوشش بیمه موتورسواران در روز‌های بارانی به کجا رسید؟ ۱۲۵ میلیون دلار در بازار ارز تجاری مرکز مبادله ایران معامله شد مجلس با کاهش مبلغ وام ساخت مسکن به ۶۵۰ میلیون تومان مخالفت کرد عرضه اولیه یک شرکت مشهدی در بورس، دوشنبه آینده (۸ بهمن ۱۴۰۳) | حسابمان را برای عرضه اولیه «محتشم» چقدر شارژ کنیم؟ تاثیر نظافت صنعتی بر افزایش بهداشت و ایمنی محیط کار و کارکنان بیش از پنج هزار و ۸۰۰ تن گوشت تنظیم‌بازار در خراسان رضوی توزیع شد تهرانی‌ها ۲برابر الگو، مصرف آب دارند | هر تهرانی در شبانه‌روز، ۲۵۰ لیتر آب مصرف می‌کند لزوم همکاری دولت در ساخت مسکن کارگری افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | سکه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان گران‌تر شد (۴ بهمن ۱۴۰۳) بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی در بازار آزاد (۴ بهمن ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۴ بهمن ۱۴۰۳) | ساینا ۴۷۷ میلیون تومان رقم تخفیف نمایشگاه‌های بهاره امسال مشخص شد | برگزاری نمایشگاه بهاره از ۱۰ تا ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ دلار وارد کانال ۸۳ هزار تومان شد | جهش طلا به کانال ۵.۵ میلیون تومان (۴ بهمن ۱۴۰۳) صادرات ۴۹۳ هزار تن محصولات کشاورزی خراسان رضوی به کشور‌های خارجی رشد طلا در سایه تعرفه‌گذاری‌های جدید ترامپ با حذف ارز نیمایی، ارز مسافرتی با چه نرخی عرضه می‌شود؟ ویدئو | قیمت دلاری مسکن با لحاظ «افت قدرت خرید دلار» چقدر است؟ ناترازی انرژی تولیدات کاشی و سرامیک را کاهش داده است کاهش ارزش گمرکی ۱۰مدل خودرو وارداتی | خودروهای خارجی ارزان می‌شوند؟ نبض ناموزون صنعت در آذر ۱۴۰۳ | تولید کاهش یافت فعالان اقتصادی مشهد و خراسان رضوی، میزبان معاون وزیر امور خارجه | تأکید بر ضرورت جدایی اقتصاد و تجارت از تحولات سیاسی قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۴ بهمن ۱۴۰۳) | لیموشیرین در میادین تره‌بار مشهد کیلویی ۲۵ هزار تومان قانون ثبت مالکیت معنوی راه را برای سودجویان باز گذاشته است
سرخط خبرها

بازار نابسامان روغن خوراکی کی به ثبات و آرامش می‌رسد؟ | نباید برای فروش روغن صف ایجاد شود

  • کد خبر: ۵۹۷۵۶
  • ۰۶ اسفند ۱۳۹۹ - ۲۱:۰۷
بازار نابسامان روغن خوراکی کی به ثبات و آرامش می‌رسد؟ | نباید برای فروش روغن صف ایجاد شود
درحالی‌که شهروندان همچنان برای خرید روغن خوراکی به‌ویژه روغن جامد با مشکل مواجه هستند و حتی گزارش‌هایی از فروش روغن با ارائه کارت ملی در شهر مشهد منتشر شده است، رئیس اتاق اصناف از وعده تأمین روغن خوراکی مردم خبر می‌دهد.

نجمه سرباز| شهرآرانیوز، درحالی‌که شهروندان همچنان برای خرید روغن خوراکی به‌ویژه روغن جامد با مشکل مواجه هستند و حتی گزارش‌هایی از فروش روغن با ارائه کارت ملی در شهر مشهد منتشر شده است، رئیس اتاق اصناف از وعده تأمین روغن خوراکی مردم خبر می‌دهد.

 

محمود بنانژاد، ریس اتاق اصناف مشهد در ابن باره می‌گوید: تأمین روغن بسیار خوب بوده است و کارخانه‌ها درحال تولید روغن هستند. این روز‌ها وضع در مقایسه با ۲۰ روز پیش بهتر شده است و نباید برای فروش روغن صف ایجاد شود. ما اکنون در تلاشیم تقریبا ۱۶۰۰ فروشگاه صنفی، زنجیره‌ای و تعاونی‌های مصرف را به سامانه تنظیم بازار بیاوریم و از این راه داریم روغن و شکر توزیع می‌کنیم.


وی می‌افزاید: دیروز ۳۳ تن روغن و روز قبل آن ۳۲ تن روغن توزیع کردیم. هر روز بین ۳۰ تا ۴۰ تن روغن توزیع می‌کنیم. در ۲ ماه گذشته خلائی ایجاد و روغن کم شد و این باعث شد ذهنیت مردم درباره تأمین روغن منفی شود. به همین دلیل مردم برای خرید روغن عجله دارند. اما مطمئنیم در هفته آینده مشکل حل خواهد شد و روغن با همان قیمت مصوب عرضه می‌شود.


به گفته وی، در سامانه اتاق اصناف، فهرست فروشگاه‌های توزیع‌کننده وجود دارد. در مناطق کم‌برخوردار هم این فروشگاه‌ها بیشتر است و ما آمادگی داریم تعداد این فروشگاه‌ها را افزایش دهیم.


مشکل بازار روغن حل می‌شود، وعده‌ای که هنوز محقق نشده است!

در همین حال، مسئولان وزارت صمت علت اصلی نابسامانی در بازار روغن را گمانه‌زنی درباره حذف ارز دولتی این محصول بیان می‌کنند. اما آن‌ها به مردم اطمینان داده‌اند که ارز دولتی روغن قطع نمی‌شود و قیمت روغن در سال آینده افزایش نخواهد یافت. وعده‌ای که شاید نتوان از تحقق آن مطمئن بود، زیرا در ماه‌های گذشته مسئولان این وزارتخانه بار‌ها وعده دادند که مشکل بازار روغن حل می‌شود که هنوز این وعده دست‌کم در بازار روغن جامد محقق نشده است. در چنین وضعیتی، همین مسئولان، مشکلات این بازار از جمله فروش روغن با کد ملی را رد می‌کنند.


به‌گفته عباس قبادی، دبیر ستاد تنظیم بازار، مصرف بیشتر خانوار‌ها روغن مایع است و روغن جامد بیشتر مصرف صنعتی و صنفی دارد، اما افزایش تقاضای روغن مایع موجب شد بخشی از ظرفیت تولید روغن جامد نیز به این بخش تخصیص یابد که موجب کسری در تولید روغن جامد هم شد.


از طرف دیگر قبادی میانگین مصرف ماهانه روغن در کشور را حدود ۱۵۰ هزار تن و تولید روغن در بهمن‌ماه را ۱۷۰ تا ۱۸۰ هزار تن بیان کرده و نابسامانی بازار این محصول را به فضای روانی ناشی از اخبار مربوط به احتمال تغییر نرخ ارز و در پی آن هجوم مردم به فروشگاه‌ها و افزایش تقاضا و همچنین احتکار خانگی نسبت داده است. این درحالی است که براساس آمار رسمی منتشرشده در ماه‌های گذشته، روغن ساخته‌شده نباتی همواره بیشترین کاهش تولید را در بین کالا‌های منتخب صنعتی داشته و در ۱۰ ماه نخست امسال حدود یک میلیون و ۲۱۵ هزار تن بوده، یعنی به‌طور میانگین ماهانه بیش از ۱۲۰ هزار تن روغن نباتی در کشور تولید شده است.


همچنین براساس همین آمار، در آذرماه امسال قیمت هر حلب روغن نباتی معمولی ۱۶ کیلویی ۱۲۵/۵ درصد، حلب نیمه‌جامد معمولی ۵/۴ کیلویی ۶۹/۶ درصد، هر بطری روغن سرخ‌کردنی معمولی ۸۱۰ گرمی ۲۴/۲ درصد و هر بطری روغن مایع آفتاب‌گردان معمولی ۸۱۰ گرمی ۱۵/۴ درصد نسبت به آذرماه سال قبل افزایش یافته است.

 

 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->